PDA

Zobacz pełną wersję : Audya 5 plik midi



JARECZKO
13-12-2013, 18:23
Mam takie pytanie do posiadaczy Audya
Chcę obrobić plik midi wchodzę w GM PART i tam obrabiam go jednak nie mam pojęcia jak zapisać zmiany w pliku ??

Ktoś możne mi podpowiedzieć jak to zrobić ??

Mustafa
13-12-2013, 18:31
Zainwestuj parę złotych w MidiWorks for Ketron lub droższego MidiOptimizer i wszystko będziesz miał jak na tacy. Czysta przyjemność :)

JARECZKO
13-12-2013, 18:39
Majac ten program musimy podłączyć klawisz pod laptopa z tym programem czy jak to sie odbywa edycja mida z udziałem tego programu ??

JARECZKO
13-12-2013, 18:43
Może kiedyś zainwestuje w ten program ale narazie chciałbym wiedizeć jak w klawiszu zapisać obrobionego mida :)

Mustafa
13-12-2013, 18:44
Łączysz instrument przez usb z laptopem lub PC, wcześniej oczywiście instalując driver pod dany model który ściągniesz ze strony firmowej Ketrona.

JARECZKO
13-12-2013, 19:47
Rozumiem

A Ty możne orientujesz sie jak w klawiszu zapisać obrobionego mida ??

Mustafa
13-12-2013, 19:54
Niestety moja przygoda z Ketronami skończyła się na MS50 w latach 90ych. Na forum jest kilku kolegów ketronowców. Na pewno pomogą ;) Ja mogę Ci tylko podpowiedzieć że to co zrobisz za pomocą softu w kilka chwil zajmie Ci 10x więcej czasu w instrumencie, a i tak wszystkiego nie zrobisz bez super specjalistycznej wiedzy programistycznej. Keyboard to nie jest wyspecjalizowany workstation posiadający wszystko all in one.

PawelMusic1989
13-12-2013, 20:30
Wchodzisz w mixer, ustawiasz sobie wszystko to co chcesz i kolo przycisku enter masz save. Wciskasz dajesz enter i zmiany zapisane. Tylko wszystkie te operacje robisz na grajacym midzie.

JARECZKO
13-12-2013, 21:03
Wchodzisz w mixer, ustawiasz sobie wszystko to co chcesz i kolo przycisku enter masz save. Wciskasz dajesz enter i zmiany zapisane. Tylko wszystkie te operacje robisz na grajacym midzie.

Zrobiłem jak napisałeś i nie zapisało zmian ;/

wchodze w mikser i ustawiam wszystko czyli najpierw wciskam przycisk po lewej stronie GM PART i tam wszystko zmieniam w ścieżkach następnie wciskam przycisk SAVE i nastepnie ENTER

Czy tak ??

Mustafa
13-12-2013, 21:08
Nie zmienisz wszystkiego w ten sposób (podobnie jak w innych tego typu instrumentach) bez wejścia w szczegółową edycję i wywaleniu kilku komunikatów które maja priorytet i zmieniają parametry na wcześniejsze. Tutaj tylko pomoże program sequencerowy lub typu optimizer.

JARECZKO
13-12-2013, 21:16
ok już doszedłem do tego :)

Zrobiłem tak jak napisał PawelMusic1989 (You can see links before reply) tylko żeby zapisać przerobionego mida musze go zapisać na dysku twardym, a jak chciałem zapisać go na pendraiv'e to nie mozna wtedy zapisac :)

PawelMusic1989
13-12-2013, 21:27
Nom :) ciesze sie ze sie udało :)

JARECZKO
13-12-2013, 22:05
A powiedz mi te pliki które mam na dysku twardym oryginalnie wgrane mogę spokojnie usunąć tak ??
I żeby to zrobić i wgrać pliki midi i mp3 to muszę klawisz pod kompa padłączyć tak ??

PawelMusic1989
13-12-2013, 22:09
Mozesz usunac co do wgrywania mozesz wgrywac z pendriva i poprzez komputer.

JARECZKO
13-12-2013, 22:13
A jeszcze taka sprawa jak gram z łapy to akordeony świetnie brzmią i jest ich sporo a gdy obrabiam mida to w mikserze nie ma wszystkich akordeonów do wyboru i brzmią mi sie wydaje troszkę słabiej dlaczego ??