PDA

Zobacz pełną wersję : Korg PA2X, sample, problem...



jupiter
25-01-2014, 21:50
Ehh... Brakuje mi już pamięci ram... i wykasowałem niepotrzebnego sampla... i wgrałem kolejnego ale... coś źle zrobiłem i wywaliło mi inne z pamięci user1... czy można cofnąć tą operację? Wydaje mi się, że gdzieś o tym czytałem.... czy muszę wgrywać wszystkie sample od nowa?
Wiem... powinienem zrobić backup... moja wina.... moja wina...

Markus49
25-01-2014, 22:23
Bez backupa będzie ciężko. Zarzuć pytanie na instrumentyklawiszowe.

Mustafa
26-01-2014, 09:26
Jupi, sformatuj pamięć i jeżeli pamiętasz układ sampli to wgraj je ponownie i natychmiast zrób backup! Innej opcji chyba nie ma.

jupiter
26-01-2014, 15:49
Dobra... teraz 2 pytania: jak wyczyścic cały sampler, bo chcę od nowa poinstalować sample i je sobie poukładać... no i 2 sprawa... jak odzyskać brzmienia performance dla gitary bo źle zainstalowany sampel mi je usunął...

DrKorgPaX
28-01-2014, 20:40
Zapisz wszysko do postaci SET. Nastepnie Media /Erase I tam wybierasz co chcesz usunac. Nastepenie wchodzisz w SOUND /Rec ,Sample Info ,prawy gorny rog otwierasz menu I tam jest opcja DELETE ALL Samples

mireczek
31-01-2014, 12:53
cofnąc raczej sie nie da trzeba bylo wczesniej zapisac performance i wszystkie ustawienia i wbic na twardziela mam pa1 i tak robie

mireczek
31-01-2014, 12:55
raczej od nowa szkoda ze nie zapisaleś ustawien i ci wszystko polecialo i tam gdzie miałes barwy zsamplowane zrobilo sie pustko