PDA

Zobacz pełną wersję : pomoc przy Pa 600



maniaczek22
10-04-2014, 12:54
Hej kochani pomóżcie mi bo nie wiem gdzie wyłączyć (dynamiczną Klawiaturę) na klawiszach :/ podajcie dokładny opis jak ją wyłączyć :)
pozdrawiam serdecznie Mario :)

lukas.ludwik
10-04-2014, 13:14
Kolego poszukaj w funkcji GLOBAL powinno być ustawienie klawiatury w zależności od potrzeb: miękka, twarda, średnia i bez dynamiki.

maniaczek22
10-04-2014, 13:37
dziękuje lukas ok poszukam :)

Criss
10-04-2014, 19:41
Wciskamy przycisk GLOBAL, wybieramy na wyświtlaczu opcję Controllers i na pierwszej z brzegu chyba zakładce, u góry okna można wybrać typ dynamiki: Fix, Soft, Medium, itp. , aby wyłączyć dynamikę wybieramy opcję Fix.

tomcal
01-07-2014, 22:40
Witam serdecznie.Proszę o pomoc.Do niedawna grałem na Korgu PA-50. Do grania na żywo ustawiałem sobie przed każdą imprezą na sekwencerze 16 brzmień,z których korzystałem podczas np.wesela.By nie bawić się przed każdą imprezką w ustawianie tych brzmień i efektów miałem to ustawienie sekwencera zgrane na dyskietce i przed imprezką wczytywałem.
Obecnie zakupiłem Korga PA 600 i chciałbym zrobić to samo,ustawić na każdej z 16 ścieżek jakieś brzmienie,zgrać w pamięci instrumentu,by móc przed imprezą bez problemu wczytać i korzystać z tych brzmień.Pomóżcie proszę,jak mam to zrobić?

andre
02-07-2014, 00:00
Witam serdecznie.Proszę o pomoc.Do niedawna grałem na Korgu PA-50. Do grania na żywo ustawiałem sobie przed każdą imprezą na sekwencerze 16 brzmień,z których korzystałem podczas np.wesela.By nie bawić się przed każdą imprezką w ustawianie tych brzmień i efektów miałem to ustawienie sekwencera zgrane na dyskietce i przed imprezką wczytywałem.
Obecnie zakupiłem Korga PA 600 i chciałbym zrobić to samo,ustawić na każdej z 16 ścieżek jakieś brzmienie,zgrać w pamięci instrumentu,by móc przed imprezą bez problemu wczytać i korzystać z tych brzmień.Pomóżcie proszę,jak mam to zrobić?

What??? :) Od tego masz PA600 SONGBOOK, (czego brakowało w PA50), gdzie zapisujesz nie tylko barwy, ale i ustawienia całego instrumentu. Zapisujesz to wszystko pod nazwą utworu dla którego ustawiłeś instrument i gotowe.

tomcal
02-07-2014, 21:21
Dziękuję Andre,spróbuję pogrzebać jak znajdę chwilkę...Pozdrawiam.