PDA

Zobacz pełną wersję : Audya uwaga przy wgrywaniu softu !



revers72
12-07-2014, 03:40
Jedna bardzo ważna uwaga ! przy wgrywaniu softu do Audya najlepiej odłączyć internet i program antywirusowy w komputerze !!! to ważne!!!
Norton potraktował cześć softu jako zagrożenie i po prostu wywalił go ! ponowna próba wgrania juz nie powiodła sie ! klawisz po prostu zwariował, pozostał serwis ...

skubiszek
14-07-2014, 10:57
Zawsze jest zalecenie wyłącznia antyvira bo tak może się to skończyć niestety

portnej
14-07-2014, 11:42
całkiem Ci padła? nawet sie nie włącza?

Druga uwaga - jak wgrywacie OS to koniecznie UPS !!!!!
Bo jak zerwie połączenie ale skoczy napiecie będzie to samo :/
I po ptokach

revers72
15-07-2014, 17:48
Moja Audya chodzi tylko napisałem że tak może sie skończyc heh a ups tak koniecznie tez posiadam pozdro

zbyszek
15-09-2014, 09:47
Witam wszystkich dzięki za tak cenne uwagi dodam takze swoją
Wgrywałem aktualizację do Audyii miałem O.S 30A chciałem zaktualizować pierwsza aktualizacja 4.1A poszła super jak po maśle ale druga 4,1B i tutaj pierwsza część aktualizacji poszła super a dalej napisało że trwa aktualizacja PROGRAM & BIOS i żeby nie wyłączać nstrumentu sam się automatycznie uruchomi i takie tam bla bla i co???? i mina powiesił się i czarny wyświetlacz nie podniósł się pozostał tylko serwis !!!!!
i tydzien bez instrumentu
Pozdrawiam

padre
15-09-2014, 10:36
chłopaki nie piszcie bzdur o tym oprogramowaniu antywirusowym, jeżeli komputer jest czysty i ściągacie paczki upgradowe bezpośrednio ze strony ketrona to są one czyste, jezeli natomiast jakiś antywirus daje komunikat o zagrożeniu to jakąś cześć kodu OS'a audya lub plików kon figuracyjnych potraktował jako potencjalne zagrożenie ze względu że ten kod zawiera łańcuch bitów podobny to jakiegoś wirusa wykonywalnego w środowisku windows, co nie znaczy że jest tym wirusem. W takim przypadku:
1. O ile program na to pozwala pliki poddane kwarantannie należy uznać jako brak zagrożenia
2. Zgłosić to do producenta antywira (i taki plik w następnej aktualizacji będzie uznawany jako poprawny)
Każdy plik konfiguracyjny lub OS'a w ketronie posiada tzw sumę kontrolną i jezeli jakiś wirus w windowsie coś do niego dopisze to instrument w procedurze instalacji tego pliku nie zainstaluje (da komunikat że suma kontrolna się nie zgadza i anuluje proces)
Jeżeli natomiast przystąpicie do instalacji bez części plików (bo zostały poddane "fałszywej" kwarantannie) wtedy możecie narobić sobie "biedy"

Podsumowując: Nigdy nie wyłączać antywirusa !!!

zbyszek
16-09-2014, 11:57
Witam serdecznie
zastanawia mnie dlaczego jedna aktualizacja poszła bez najmniejszego oporu cudownie wszystko zgodnie z opisem a druga system się powiesił i koniec ?? Zawiozłem do serwisu czy to jest tylko opcja wgrania nowego oprogramowania i audya się podniesie ???? sen mi z powiek to spedza!!!
Pozdrawiam Zbyszek

padre
17-09-2014, 11:08
zastanawia mnie dlaczego jedna aktualizacja poszła bez najmniejszego oporu cudownie wszystko zgodnie z opisem a druga system się powiesił i koniec ??

Przyczyn może być wiele choćby taka że nie siadło całkowicie zasilanie a nastąpił jego duży spadek,
- odłączyłeś kabel usb po przegraniu softu od Audya?
- wciskałeś jakieś przyciski podczas aktualizaji?


Zawiozłem do serwisu czy to jest tylko opcja wgrania nowego oprogramowania i audya się podniesie ???? sen mi z powiek to spedza!!!
Pozdrawiam Zbyszek
muszą zflashować płytę jednak z tgo co wiem polski serwis nie ma ani narzędzi ani softu żeby to zrobić i płyta musi jechać do włoch
(mogą Ci zaproponować nową ale nie gódź się na to bo ona jest fizycznie dobra tylko ma uwalony boot sektor - koszt nowej płyty >= 2000 PLN koszt flashowania w it 200 euro)

revers72
20-09-2014, 03:11
Właśnie norton nawet nie poddał kwarantannie pliku systemowego tylko go po prostu usunął a aktualizacja dobiegła do końca i niestety zagrały tylko same mp3 :-( więc to mój przypadek i każdy bedzie inny kolego i nie piszę bzdur tylko moje spostrzeżenia bo nie o to chodzi aby komuś wciskać bzdury na tym forum czy doradzać źle!? pozdrawiam


chłopaki nie piszcie bzdur o tym oprogramowaniu antywirusowym, jeżeli komputer jest czysty i ściągacie paczki upgradowe bezpośrednio ze strony ketrona to są one czyste, jezeli natomiast jakiś antywirus daje komunikat o zagrożeniu to jakąś cześć kodu OS'a audya lub plików kon figuracyjnych potraktował jako potencjalne zagrożenie ze względu że ten kod zawiera łańcuch bitów podobny to jakiegoś wirusa wykonywalnego w środowisku windows, co nie znaczy że jest tym wirusem. W takim przypadku:
1. O ile program na to pozwala pliki poddane kwarantannie należy uznać jako brak zagrożenia
2. Zgłosić to do producenta antywira (i taki plik w następnej aktualizacji będzie uznawany jako poprawny)
Każdy plik konfiguracyjny lub OS'a w ketronie posiada tzw sumę kontrolną i jezeli jakiś wirus w windowsie coś do niego dopisze to instrument w procedurze instalacji tego pliku nie zainstaluje (da komunikat że suma kontrolna się nie zgadza i anuluje proces)
Jeżeli natomiast przystąpicie do instalacji bez części plików (bo zostały poddane "fałszywej" kwarantannie) wtedy możecie narobić sobie "biedy"

Podsumowując: Nigdy nie wyłączać antywirusa !!!

padre
22-09-2014, 10:02
no to skoro Ci usunął plik z paczki instalacyjnej to na chłopski rozum po kiego rozpoczynałęś instalację? Nie dało Ci do myślenia że nie masz kompletu wsadu i że będą problemiki?
Co do dezaktywacji antywirusa piszesz bzdury i możesz się pocieszać że nie. W Twoim przypadku należało zgłosić to nortona że prawidłowy plik oznaczają jako wirusa i w aktualizacji definicji by to zmienili a tak strzeliłeś sobie na własne życzenie w kolano z przyłożenia

portnej
01-10-2014, 21:53
taaa, u mnie nie raz cos wyskakiwało z antywira ale szło aż miło i się nie przejmowałem...

Natomiast z napięciem były jaja i płyta poszła do Włoch ... chwała Ci kolego za pomoc bo ( nie pamietam juz dokładnie ) ale z 800zł zostało w kieszeni.
Ale nerwy totalnie zjedzone :P

revers72
06-02-2015, 04:50
kolego chyba sie nie rozumiemy??? czytaj co napisalem usunął plik po instalacji softu po prostu !!!

revers72
06-02-2015, 04:54
nie usunął z paczki instalacyjnej tylko juz z klawisza cała procedura przebiegła w/g opisu ze strony producenta oprogramowania zawsze wgrywałem z ups i tyle