PDA

Zobacz pełną wersję : Tyros 4 pytanie o akordy



Grzechu
20-02-2016, 19:15
Potrzebuję zagrać akord Dm7 w przewrocie F,A,C,D i na wyświetlaczu podaje mi że gram F6. Wcześniej miałem Casio i w tym przewrocie zawsze grałem Dm7 dlatego już jestem przyzwyczajony. Wiem że można to zagrać w przewrocie D,F,A,C lub C,D,F,A ale gram utwór z szybką zmianą akordów i czasami nie trafiam dobrze. Da się to jakoś zmienić w ustawieniach?

Manieksp
21-02-2016, 15:59
Hmmm nie wiem jak to zmienić, ale po co to zmieniać skoro to brzmi tak samo... No chyba ze nie brzmi. ..

Grzechu
21-02-2016, 22:00
Problem jest właśnie w tym że nie brzmi. Słychać wyraźnie akord F.

bully
25-02-2016, 07:22
Raczej nic nie zrobisz. pewnie casio nie wiedziało co to F6 i sie tak nauczyłeś. ale z drugiej strony przecież akord powinien brzmieć w każdym przewrocie tak samo. Spróbuj jeszcze w ustawieniach popróbować na róznych trybach rozpoznawania akordów. Może akurat coś dobrze ci rozpozna.

grafit
26-02-2016, 08:49
Moim zdaniem tu nie chodzi o brzmienie samego czystego akordu ale o to jak w oparciu o ten akord zbudowana jest linia basu i inne przeszkadzajki i w tym faktycznie może być różnica.

dess
26-02-2016, 22:46
Na 100% to się gdzieś w menu przestawia. Miałem kiedyś dawno psr 1500 i można to było przestawić.

M a x i m
27-02-2016, 23:33
Na 100% to się gdzieś w menu przestawia.


Chord Fingering >>> MultiFinger

Grzechu
01-03-2016, 23:55
Ustawienie MultiFinger niestety nic nie zmieniło.