PDA

Zobacz pełną wersję : Co waszym zdaniem może byc lepsze - SDJ1 czy SDJ2



carmen
20-01-2010, 14:21
Ktore z tych urządzeń może lepiej się sprawdzać na chałturkach?

Czy ktoś posiada z Was SDJ2??

Proszę o opinie...

jackobs
20-01-2010, 15:30
Dla mnie co widze w temacie to to samo, wiec oba sa dobre...... :P

carmen
20-01-2010, 15:58
Dla mnie co widze w temacie to to samo, wiec oba sa dobre...... :P

Nie jest to samo...SDJ1 mam w pracy, a chciałem sobie prywatnie dokupić SDJ2...i nie wiem czy warto :P

jackobs
20-01-2010, 16:35
Dla mnie co widze w temacie to to samo, wiec oba sa dobre...... :P

Nie jest to samo...SDJ1 mam w pracy, a chciałem sobie prywatnie dokupić SDJ2...i nie wiem czy warto :P

To jeszcze raz przeczytaj uwaznie temat.... :D :diabel2:

kankan
26-01-2010, 18:54
temat przerabiałem: SDJ-2 ma dodatkowo mixer i możliwość podłączenia np mikrofonu. Dla mnie jako zespołu to zbędne, bo mam dobry mixer i nie potrzebuję udziwnień. Starczy mi SDJ-1.

dcg
26-01-2010, 19:51
Ale ma USb i nie są konieczne karty SD, a to znacząca róznica.

ASPEKT
26-01-2010, 19:56
temat przerabiałem: SDJ-2 ma dodatkowo mixer i możliwość podłączenia np mikrofonu. Dla mnie jako zespołu to zbędne, bo mam dobry mixer i nie potrzebuję udziwnień. Starczy mi SDJ-1.

Chyba na focie zespołu w innym dziale masz to przed sobą.
Powiedz, a z awaryjnością, czy są jakieś problemy z tym cudeńkiem ?

kankan
26-01-2010, 19:58
Ale ma USb i nie są konieczne karty SD, a to znacząca róznica.
dziś każdy laptop ma czytnik kart SD więc nie potrzebny mi PENDRIVE, szczególnie że urządzenie obsługuje 2 niezależne sloty, no ale to już każdego indywidualna sprawa.
Jeśli chcesz coś podobnego do SDJ1 i ze złączem usb to polecam
RELOOP SMP-1 USB SD/MP3

RELOOP SMP-1 USB SD/MP3 (You can see links before reply)
You can see links before reply

[ Dodano: 2010-01-26, 20:00 ]

Powiedz, a z awaryjnością, czy są jakieś problemy z tym cudeńkiem ?

Używam od roku. Odpukać w niemalowane - żadnej awaryjności. Świetnie się na tym pracuje. Puszczasz muzyczkę a na drugiej karcie możesz sobie szukać i ustawić kolejny utwór.
Autopauza do tego i nic więcej mi nie trzeba. Już dawno zapomniałem o playerach i minidiscach.

dcg
26-01-2010, 20:26
Tam nie ma autopauzy, tylko funkcja one song... ale działa tak samo.

LOOcek
26-01-2010, 20:29
dziś każdy laptop ma czytnik kart USB

Coś chyba pokręciłeś...

andrzej
26-01-2010, 20:31
sdj-2 testowałem , lepszy sdj-1 bo mniejszy :)

Ktoś chce kupić sdj-1 ? mam kilka sztuk . Gwarancja , faktura . Cena atrakcyjna . :)

kankan
26-01-2010, 20:59
Coś chyba pokręciłeś...
chodziło oczywiście o czytnik kart SD a nie USB. Już poprawiłem. Dzięki

carmen
28-01-2010, 16:09
Ale ma USb i nie są konieczne karty SD, a to znacząca róznica.
dziś każdy laptop ma czytnik kart SD więc nie potrzebny mi PENDRIVE, szczególnie że urządzenie obsługuje 2 niezależne sloty, no ale to już każdego indywidualna sprawa.
Jeśli chcesz coś podobnego do SDJ1 i ze złączem usb to polecam
RELOOP SMP-1 USB SD/MP3

RELOOP SMP-1 USB SD/MP3 (You can see links before reply)
Obrazek (You can see links before reply)

[ Dodano: 2010-01-26, 20:00 ]

Powiedz, a z awaryjnością, czy są jakieś problemy z tym cudeńkiem ?

Używam od roku. Odpukać w niemalowane - żadnej awaryjności. Świetnie się na tym pracuje. Puszczasz muzyczkę a na drugiej karcie możesz sobie szukać i ustawić kolejny utwór.
Autopauza do tego i nic więcej mi nie trzeba. Już dawno zapomniałem o playerach i minidiscach.

To warto inwestować w tego ROOLOPA??

kankan
28-01-2010, 21:25
oczywiście że warto!!

kris11
15-04-2010, 09:42
A ja polecam CORTEXa HDC-1000 z prostej przyczyny:grasz z wav a nie z mp3.W brzmieniu szalona różnica( dzięki za podpowiedz,dcq :D :zrowko: :580: )

LOOcek
15-04-2010, 09:46
Panowie, kto z Was wyczuje różnicę między wavem a mp3-ką 320kbps?

kris11
15-04-2010, 09:58
LOOcek,też tak myślalem.Zrób test na tym HDC puść mp3 na 320 a potem wav.Ja slyszę bardzo wyraznie

padre
15-04-2010, 10:34
kris11, gratuluję aparatu słuchu
LOOcek, znowu zaczynasz piekiełko :D zaraz znajdzie się Chudzinka i stwierdzi że mp3 to kompresja bezstratna ;)

kris11
15-04-2010, 10:45
Nie gratuluj tylko posluchaj różnicy na tym HDC.Też się zdziwilem

padre
15-04-2010, 10:49
niestety, ja nie słyszę różnicy miedzy mp3 320 a wav (mam oczywiście ma myśli sytuację w której mp3 powstał prze kompresję źródłowego pliku wav)

kris11
15-04-2010, 10:56
Też tak uważam,jednak na tym HDC różnicę wyraznie slychać.Przyczyną może byc soft urządzenia?

kankan
15-04-2010, 11:22
...jednak na tym HDC różnicę wyraznie slychać.
Tobie płacą za reklamę, czy co?
Daj sobie powiedzieć, że różnica nie jest słyszalna. Nie wiem czym kodujesz mp3, ale jeśli dobrze to zrobisz to nie ma możliwości odsłuchania tego na ucho!!!

kris11
15-04-2010, 11:38
Tobie płacą za reklamę, czy co?

Nie


Nie wiem czym kodujesz mp3

WaveLab 5.0

Kończę temat

dcg
15-04-2010, 14:49
Może być tak, że mp3 128 zostało przekonwertowane na wav i ponownie na mp3 ale 320 - wtedy tak.
mp3 128 - obcina górę juz na poziomie 16 kHz i tak stopniowo mniej, wzraz ze zwrostem bitrate.

kris11
15-04-2010, 18:34
Tak wlaśnie robilem i dokladnie tak bylo.Znowu dzięki dcg :zrowko:

dcg
16-04-2010, 11:17
:zrowko: