PDA

Zobacz pełną wersję : jak odtwarzac mp3 na S900



tOOmek01
15-04-2011, 13:04
koledzy jak sie odtwarza mp3 na yamaszce s900??pisze w necie ze odtwarza a ja nie moge wogole do tego dojsc nawet Wave nie widzi? o co w tym wszystkim chodzi?

bamber71
15-04-2011, 13:35
S900 nie odtwarza mp-fri :!:

tOOmek01
15-04-2011, 14:08
S900 nie odtwarza mp-fri :!:

ani wave czy mmf?

bamber71
15-04-2011, 14:12
Z tego co kojarze to wave odpala i nawet nagrywa.

-o_5hJuk5iQ

tOOmek01
15-04-2011, 14:41
Z tego co kojarze to wave odpala i nawet nagrywa.

-o_5hJuk5iQ

ten filmik juz kiedys oglądałem tylko ze tam jest nagrywanie na uesbeka i faktycznie odtwarza wave ale tylko nagrane na s900 jesli włozysz na wava z netu i chcesz aby odtworzyło nie ma szans :( nie wiem o co w tym chodzi? w necie przy kazdym opisie o s900 mowia ze odtwarza hmmm cos jednak nie gra?

bamber71
15-04-2011, 15:58
Przeczytane na innym forum :D
Spróbuj może sie uda:


Wchodzisz w USB -> USB Audio Recorder i wchodzisz do folderu gdzie masz pliki. W prawym dolnym rogu wyświetlacza masz AUDITION po jego kliknięciu dopiero otwiera się okno wyboru plików, zaznaczasz plik i jeszcze raz AUDITION na dole.

verce
15-04-2011, 19:36
S900 na bank nie odtwarza mp3.

tOOmek01
15-04-2011, 19:57
juz koledzy wiem doszedłem małymi kroczkami jak odtwarzac na s900 pliki wave.....tutaj sie zgadzam mp3 nie pojdzie napewno i na 1000% nie odtworzy czyli poprostu troche naciagali klientów na ten chłyt materkindody....no ale wracając do wave.....s900 ma fajną funkcje nagryawania....wkładasz pendriva wciskasz USB---USB AUDIO RECODER---REC i mozna nagrac wokal wraz z podkładem wciskasz STOP i zapisuje ci od razu na pena....ok........co do odtwarzania....jesli ktos bedzie chciał uzyc gotowego podkładu mp3 nie pojdzie napewno....a wiec, przerabiamy mp3 na wave na kompie pakujemy do pena wkładamy do s900 wciskamy USB---USB AUDIO RECODER---pod numerkiem 8 jest przycisk o nazwie....AUDITION,klikamy i przedstawia nam sie lista utworów wave,zeby odtworzyc klikasz na dany utwór i jeszcze raz wciskasz---AUDITION,no i odtwarza.......czasami moze wam sie pojawic napis"File not found,or file name isn't appropriate" tzn ze musicie zmienic nazwe pliku na jakas nazwe pojedyncza bez polskich znakow...nazwe niestety musicie zmienic na kompie......jak ktos chce odtwarzac w ten sposob ok z normalnymi odtwarzaczami np jak w korgu pa800 jest wygodniej no ale kwestia pewnie przyzwyczajenie....moze ktos juz o tym wiedział no ale ja pogrzebałem i juz teraz wszystko wiadomo s900 nie odtwarza mp3 jedyna alternatywa to wave:)pozdrawiam :one:

[ Dodano: 2011-04-15, 19:02 ]
jak pomogłem to moze punkcik? :diabel2:

verce
15-04-2011, 20:07
tOOmek01,
.czasami moze wam sie pojawic napis"File not found,or file name isn't appropriate" tzn ze musicie zmienic nazwe pliku na jakas nazwe pojedyncza bez polskich znakow...nazwe niestety musicie zmienic na kompie.....
Miałem tak czasami, trochę denerwujące.
Unikam jednak wav, u mnie lubią się zaciąć, dlatego nie korzystam z nich na chałturkach.
Teraz testujemy nowe midi dedykowane z Utworków.pl, niektóre naprawdę świetnie są zrobione.

tOOmek01
15-04-2011, 20:11
tOOmek01,
.czasami moze wam sie pojawic napis"File not found,or file name isn't appropriate" tzn ze musicie zmienic nazwe pliku na jakas nazwe pojedyncza bez polskich znakow...nazwe niestety musicie zmienic na kompie.....
Miałem tak czasami, trochę denerwujące.
Unikam jednak wav, u mnie lubią się zaciąć, dlatego nie korzystam z nich na chałturkach.
Teraz testujemy nowe midi dedykowane z Utworków.pl, niektóre naprawdę świetnie są zrobione.

no własnie mowisz ze idą jak po maśle?wkoncu mozna wykorzystac yamaszke lepiej,chodz sam mało co gram z midziaków to pewnie po pare sie pokusze :)

verce
15-04-2011, 20:29
tOOmek01, my używamy plików mid, szefu dogrywa do nich na Korgu SP-250. Od kiedy sa te nowe midy, dogrywa mu się lepiej, yamaszka brzmi czytelniej. Brzmienia fajnie się łączą. Z poprzednimi midami różnie to bywało. Nie zawsze pomagała obróbka.

donlucka2
15-04-2011, 20:46
jak pomogłem to moze punkcik?

jesteś autorem posta więc musiał byś sobie sam go dać :P

bamber71
18-04-2011, 08:16
juz koledzy wiem doszedłem małymi kroczkami jak odtwarzac na s900 pliki wave.....tutaj sie zgadzam mp3 nie pojdzie napewno i na 1000% nie odtworzy czyli poprostu troche naciagali klientów na ten chłyt materkindody....no ale wracając do wave.....s900 ma fajną funkcje nagryawania....wkładasz pendriva wciskasz USB---USB AUDIO RECODER---REC i mozna nagrac wokal wraz z podkładem wciskasz STOP i zapisuje ci od razu na pena....ok........co do odtwarzania....jesli ktos bedzie chciał uzyc gotowego podkładu mp3 nie pojdzie napewno....a wiec, przerabiamy mp3 na wave na kompie pakujemy do pena wkładamy do s900 wciskamy USB---USB AUDIO RECODER---pod numerkiem 8 jest przycisk o nazwie....AUDITION,klikamy i przedstawia nam sie lista utworów wave,zeby odtworzyc klikasz na dany utwór i jeszcze raz wciskasz---AUDITION,no i odtwarza.......czasami moze wam sie pojawic napis"File not found,or file name isn't appropriate" tzn ze musicie zmienic nazwe pliku na jakas nazwe pojedyncza bez polskich znakow...nazwe niestety musicie zmienic na kompie......jak ktos chce odtwarzac w ten sposob ok z normalnymi odtwarzaczami np jak w korgu pa800 jest wygodniej no ale kwestia pewnie przyzwyczajenie....moze ktos juz o tym wiedział no ale ja pogrzebałem i juz teraz wszystko wiadomo s900 nie odtwarza mp3 jedyna alternatywa to wave:)pozdrawiam :one:

[ Dodano: 2011-04-15, 19:02 ]
jak pomogłem to moze punkcik? :diabel2:

Tomek nie Ty nam pomogłeś, tylko my Tobie.
Przecież post wyzej napisałem to samo co Ty, tylko w skrócie :D :D

A punkcik za to dla mnie poleciał czy nie ??? :509:

tOOmek01
19-04-2011, 16:49
juz koledzy wiem doszedłem małymi kroczkami jak odtwarzac na s900 pliki wave.....tutaj sie zgadzam mp3 nie pojdzie napewno i na 1000% nie odtworzy czyli poprostu troche naciagali klientów na ten chłyt materkindody....no ale wracając do wave.....s900 ma fajną funkcje nagryawania....wkładasz pendriva wciskasz USB---USB AUDIO RECODER---REC i mozna nagrac wokal wraz z podkładem wciskasz STOP i zapisuje ci od razu na pena....ok........co do odtwarzania....jesli ktos bedzie chciał uzyc gotowego podkładu mp3 nie pojdzie napewno....a wiec, przerabiamy mp3 na wave na kompie pakujemy do pena wkładamy do s900 wciskamy USB---USB AUDIO RECODER---pod numerkiem 8 jest przycisk o nazwie....AUDITION,klikamy i przedstawia nam sie lista utworów wave,zeby odtworzyc klikasz na dany utwór i jeszcze raz wciskasz---AUDITION,no i odtwarza.......czasami moze wam sie pojawic napis"File not found,or file name isn't appropriate" tzn ze musicie zmienic nazwe pliku na jakas nazwe pojedyncza bez polskich znakow...nazwe niestety musicie zmienic na kompie......jak ktos chce odtwarzac w ten sposob ok z normalnymi odtwarzaczami np jak w korgu pa800 jest wygodniej no ale kwestia pewnie przyzwyczajenie....moze ktos juz o tym wiedział no ale ja pogrzebałem i juz teraz wszystko wiadomo s900 nie odtwarza mp3 jedyna alternatywa to wave:)pozdrawiam :one:

[ Dodano: 2011-04-15, 19:02 ]
jak pomogłem to moze punkcik? :diabel2:

Tomek nie Ty nam pomogłeś, tylko my Tobie.
Przecież post wyzej napisałem to samo co Ty, tylko w skrócie :D :D

A punkcik za to dla mnie poleciał czy nie ??? :509:



Ok no tak ja tylko bardziej rozbudowałem tą opcję :)

dancefloor
23-04-2011, 18:03
mały ot.

Czy Casio bedzie tak samo odtawrzało midy co dobry korg, czy yamaha, tak samo z mp3, czy jakosci bedzie gorsza w porownaniu midów z casio/yamahy.
Chodzi o to ze jezeli nie widac roznicy to po co przepłacać :p

andrzej
23-04-2011, 21:37
Casio nawet herbate parzy i konia w ..i . Bierz !!!

tOOmek01
23-04-2011, 22:36
mały ot.

Czy Casio bedzie tak samo odtawrzało midy co dobry korg, czy yamaha, tak samo z mp3, czy jakosci bedzie gorsza w porownaniu midów z casio/yamahy.
Chodzi o to ze jezeli nie widac roznicy to po co przepłacać :p


wszystko kolego zalezy od klawisza i z ktorej półki.casio bedzie jakos odtwarzało ale rewelacji nie bedzie napewno.Casio nie mają az tak cudownej polifoni.Pytasz o dobrego Korga i Yamahe.Od razu ci mowie Casio poprostu nie da rady dorównac bedzie brzmiało jak plastiś fantastiś.Różnica jest ogromna.

andrzej
23-04-2011, 22:49
mały ot.

Czy Casio bedzie tak samo odtawrzało midy co dobry korg, czy yamaha, tak samo z mp3, czy jakosci bedzie gorsza w porownaniu midów z casio/yamahy.
Chodzi o to ze jezeli nie widac roznicy to po co przepłacać :p


wszystko kolego zalezy od klawisza i z ktorej półki.casio bedzie jakos odtwarzało ale rewelacji nie bedzie napewno.Casio nie mają az tak cudownej polifoni.Pytasz o dobrego Korga i Yamahe.Od razu ci mowie Casio poprostu nie da rady dorównac bedzie brzmiało jak plastiś fantastiś.Różnica jest ogromna.

No ... jeśli wziąć pod uwage zakup instrumentu do odtwarzania mp3 to jest to najbardziej poroniony pomysł na świecie .

snake
23-04-2011, 22:54
Casio to bardzo dobra marka. Od pięciu lat mam zegarek tej firmy.
Polecam.

tOOmek01
23-04-2011, 23:25
mały ot.

Czy Casio bedzie tak samo odtawrzało midy co dobry korg, czy yamaha, tak samo z mp3, czy jakosci bedzie gorsza w porownaniu midów z casio/yamahy.
Chodzi o to ze jezeli nie widac roznicy to po co przepłacać :p


wszystko kolego zalezy od klawisza i z ktorej półki.casio bedzie jakos odtwarzało ale rewelacji nie bedzie napewno.Casio nie mają az tak cudownej polifoni.Pytasz o dobrego Korga i Yamahe.Od razu ci mowie Casio poprostu nie da rady dorównac bedzie brzmiało jak plastiś fantastiś.Różnica jest ogromna.

No ... jeśli wziąć pod uwage zakup instrumentu do odtwarzania mp3 to jest to najbardziej poroniony pomysł na świecie .

zgadzam sie w 100%.....a jesli juz odtwarzac miałbym mp3 to tylko po cichu na przerwach co by nie było ciszy:)

dancefloor
24-04-2011, 21:39
hmm a jaki klawisz zastosowac do odtwarzania midów ??
I czy miedz np korgiem czy yamaha za 2 tys a 6 tys zł bedzie roznica w odtwarzaniu midów ?

padre
24-04-2011, 21:55
będzie

dess
25-04-2011, 00:16
hmm a jaki klawisz zastosowac do odtwarzania midów ??

Jak sama nazwa mówi - midjay (plus) ;)