PDA

Zobacz pełną wersję : sterownik zewnętrzny pod STAIRVILLE STAGE TRI LED



arko.koncept
22-05-2011, 22:11
Witam.
Zakupiłem jak wyżej You can see links before reply podłączam do tego mój stary sterownik który mam bardzo dobrze opanowany You can see links before reply i okazuje się, że nie mogę w pełni uzyskać tego co na poprzednich PAR-ach You can see links before reply
Może ktoś podrzuci jak ustawić opcje na belce aby wszystko ze sterownika zewnętrznego poszło jak dawniej.

p.s. - nie czaję po angielsku a co dopiero po Honekerowemu :D

muzyk211
23-05-2011, 07:15
a dostanę punkcik :?: :P

arko.koncept
23-05-2011, 10:01
tylko dla punkcika to robię :D

muzyk211
23-05-2011, 12:11
Na belce ustaw SLAu, włącz 1 kanał na sterowniku i już powinno działać.

arko.koncept
23-05-2011, 12:38
Zgadza się lecz chyba wytłumaczę o co mi biega :

Przy wcześniejszym połączeniu sterownika You can see links before reply z parami You can see links before reply miałem każdy PAR na osobnym kanale i mogłem sobie go załączyć wtedy kiedy uważałem za stosowne, oprócz tego, pierwsze 3 suwaki odpowiadały za kolory, na 4 miałem "CUZAMEN DO KUPY" w zależności od ustawienia wysokości suwaka, na 5 miałem STROBO, na 6 od wysokości 132 miałem płynną zmianę kolorów a powyżej 160 stopniową.

Zależy mi na podobnym ustawieniu. Gdy ustawię na belce SLAu to pierwsze 3 suwaki odpowiadają pierwszemu PAR-owi kolejne 3 następnemu itd. Lecz one nie mogą tylko świecić bo muszą też czasami (czyt. przeważnie ) MRYGAĆ :P

Na razie ustawiając na belce d-P5, włączam sterownik na 1 kanał i 1 suwakiem steruję kolorami do 79 a już od 80 załączają mi się gotowe programy, kombinację przyśpieszam suwakiem nr 2 i tyle ale nie zadowala mnie to do reszty :/

Może ktoś jeszcze zna inne korzystniejsze ustawienia ?

muzyk211
23-05-2011, 15:23
Gdy ustawię na belce SLAu to pierwsze 3 suwaki odpowiadają pierwszemu PAR-owi kolejne 3 następnemu itd.

Dokładnie mam tak samo, wcześniej nie miałem innych ledów podłączonych do sterownika, więc w moim przypadku nie miało to znaczenia, że wszystkie są na 1 kanale. Sterownika używam tylko gdy potrzebuję sterować konkretnymi kolorami.
Nie próbowałem ustawiać tak jak piszesz.

markymm
23-05-2011, 22:35
nie mam sterownika ale patrząc w instrukcje to ustawienie DMX d-P6 powinno dać ci takie możliwości

1 kanał wybór opcji - 000- 009 sterowanie kolorami -wtedy (kanał 2 -15) po trzy suwaki na jedną parę regulją poziomy poszczególnych składowych
010 d0 249 uruchamia automatyczne programy
250 - 255 uruchamia sterowanie dźwiękiem

kanał 2 masz ściemnianie całości

kanał 3 stroboskop

kanał 4- czerwień dla pary no1
kanła 5 zieleń dla pary no1
kanał 6 niebieski dla pary no 1

kanał 7 i dalaj analogicznie dla dalszych par

najlepej wpadnij z browarkiem i rozpracujemy drania na miejscu

arko.koncept
03-06-2011, 17:52
punkcik poleciał lecz lepszym rozwiązaniem dla mnie będzie pozycja d-P7 na belce, wtedy w większości mam te same funkcje co podczas używania zwykłych par led 56...

w tych ustawieniach ( d-P6, d-P7 ) jest tylko ważna kolejność podnoszenia suwaków na sterowniku w górę, jeśli ktoś będzie zainteresowany to opiszę...