PDA

Zobacz pełną wersję : KETRON SD-5 dodatkowa pamięć PATTERN



dess
23-02-2012, 12:44
Kilka dni temu zakupiłem dodatkową kość pamięci do mojego Ketrona SD5. Rewelacyjna sprawa, jeżeli ktoś gra ze styli. Żałuję, że dopiero teraz to mam, dlatego podpowiadam kolegom, którym nie wystarcza fabryczna możliwość wgrania około 35 styli że za około 320 zł można mieć możliwość wgrania około 150 styli do pamięci PATTERN.

carmen
23-02-2012, 13:36
Ja muszę na początku ogarnąć KETRONA :D Dobrze, że mamy post, więcej czasu.Ale dobrze wiedzieć.

Michał P
05-04-2013, 19:32
Witam. Gdzie udało Ci się zakupić tą dodatkową pamięć? Mam Ketrona SD-5 i potrafi mi się często zawieszać być może jedną z opcji jest brak pamięci.

dess
05-04-2013, 21:25
To jest dodatkowa pamięć pattern. Nie ma żadnego związku z zawieszaniem się instrumentu. Kupiłem ją u Arka w Krapkowicach.

tOOmek01
06-04-2013, 00:57
pamięć nie ma nic do wieszania się ....jaki masz soft ??

Michał P
06-04-2013, 19:21
Jest na sofcie z którym kupiłem instrument 1.0B. W momencie szybkiego przejścia np. z jednego utworku midi na drugi lub przejścia z midi do gry ze stylu i z powrotem do mida na 100% w którymś momencie instrument się zawiesi. Nawet przy samej grze ze styli przy szybkich zmianach ustawień też potrafi się zawiesić. Byś może na nowszym sofcie tak by się nie działo?

dess
06-04-2013, 19:43
Ja mam ten sam system i mój się nie wiesza.

Michał P
06-04-2013, 23:27
Jaki masz dysk twardy w tym Ketronie?

dess
07-04-2013, 02:04
Nie mam twardziela.

Michał P
07-04-2013, 21:42
O to cenna informacja bo mój z tym softem ma do obsługi wewnętrzny dysk 25 GB. Być może dysk się tnie i jest uszkodzony.

padre
08-04-2013, 10:11
O to cenna informacja bo mój z tym softem ma do obsługi wewnętrzny dysk 25 GB. Być może dysk się tnie i jest uszkodzony.
25 czy 2,5 GB? kontroler HDD SD5 radzi sobie z dyskami do 6 GB. Sam ten dysk montowałeś?

Michał P
08-04-2013, 17:00
Podczas kiedy łącze się z instrumentem przez komputer pokazuje mi wielkość dysku na którego mogę wrzucić jakiegoś mida. Dla mnie zaskoczeniem jest żeby pod midy był aż tak wielki dysk 25GB jednak w programie wyświetla 25061359 K - rozumiem to jako opis z jednostką "kilo" wiec wychodzi po zamianie jednostki 25GB. Instrument ten był zakupiony nowy już z tym dyskiem.

Michał P
08-04-2013, 19:57
8119
Oto widok podczas połączania PC z Instrumentem i dziwny rozmiar dysku 25 GB

padre
08-04-2013, 21:10
dziwny i nie dziwny
bebeszyłeś te sd5? masz jakieś foto tego twardziela? jakie jest firmy? kupiłeś takiego nowego od dystrybutora czy alledrogo etc?
Jeżeli ma założoną partycję 25 GB to stawiam że tutaj jest problem

Michał P
09-04-2013, 00:29
Instrument zakupiłem w 2010r. w sklepie muzycznym - nóweczka nietykana. Nigdy nie był rozbierany,a jednak wszystko wskazuje że dysk mu się przycina i w sumie najchętniej to ten dysk bym mu zamienił na maksymalnie 6GB. Nie wiem gdzie ewentualnie zakupić nowy dysk lub kto zajmuje się naprawą takich instrumentów ?

padre
09-04-2013, 09:38
to nie dysk się przycina tylko OS nie potrafi obsłużyć tak dużej partycji
You can see links before reply ale sam twardziel to ok 800 stów + ok 200 robocizna jak znam życie masz 1000
Ja zrobiłbym kopie danych, wyłuskał twardego usunął obecną partycję, założył nową max 6GB i po temacie

sbik
16-08-2013, 11:12
Cześć....jestem nowym posiadaczem Ketrona SD5 i...potrzebuję pomocy za co z gory serdeczne dzieki....zawsze grałem z "łapy" i ten instrument nadaje się do tego idealnie ale nie mogę wgrywać styli bezpośrednio z twardziela tylko przez patern a ono się szybko zapycha co trzeba zrobić...?

dess
16-08-2013, 16:38
Dokupić wspomnianą wyżej pamięć.

sbik
20-08-2013, 00:02
a masz jakieś namiary?Jak ja zamontować?

sbik
20-08-2013, 00:04
...a jeszcze jedno pytanko czy wiesz może czym różni się soft 1.0B od 1.0c?Ja mam wgrany B z góry serdeczne dzięki