PDA

Zobacz pełną wersję : tempo w stylach Ketrona



tOOmek01
15-10-2012, 14:33
Kuledzy.Jak zrobić taką rzecz.Ketron ma coś takiego ze nie mozna zejść czasami ponieżej danego tempa. Np najnizsze ma 158 i ponizej nie moge zejść. Jest jakiś sposób na to?? w style works tez chyba sie nie da....znacie jakąs metodę

dess
15-10-2012, 18:37
Domyślam się, że chodzi o styl, w którym jest loop live drums - nie da rady zejść z tempa poniżej pewnego poziomu ustalonego fabrycznie. Zresztą nawet jeżeli dałoby się nie chciałbyś tego słyszeć. Ta pętla po prostu wtedy nie zabrzmi.

Wydaje mi się, że można temu zaradzić kopiując poszczególne części do pustego rytmu z pamięci pattern i dogrywając perkusję "na piechotę".

tOOmek01
15-10-2012, 21:53
Wiesz dess tez tak pomyślałem. Ale co mnie zaskoczyło że ściągłem sobie mida z niego zrobiłem styl w style works ale dalej nie da sie zejsć poniezej 158.Myślisz że wykorzystuje loop live drums??

dess
15-10-2012, 23:54
Wiesz dess tez tak pomyślałem. Ale co mnie zaskoczyło że ściągłem sobie mida z niego zrobiłem styl w style works ale dalej nie da sie zejsć poniezej 158.Myślisz że wykorzystuje loop live drums??

W takiej sytuacji na pewno nie i powinno się dać zmienić tempo w style works. Spróbuj przekonwertować jeszcze raz, do formatu jakiegoś Ketrona, np. XD9 lub X1 i w momencie konwersji zaznaczyć mniejsze tempo. Powinno pójść, zresztą z tego co pamiętam, to właśnie takie tempo jakie zaznaczysz przy konwersji jest tym minimalnym poniżej którego już nie zejdziesz przy pracy na instrumencie.

tOOmek01
17-10-2012, 10:52
Bede próbowal

gutmann
11-04-2014, 22:28
Kuledzy.Jak zrobić taką rzecz.Ketron ma coś takiego ze nie mozna zejść czasami ponieżej danego tempa. Np najnizsze ma 158 i ponizej nie moge zejść. Jest jakiś sposób na to?? w style works tez chyba sie nie da....znacie jakąs metodę

Jeżeli jest włączona funkcja Lock to ją wyłącz, kursor ^.