Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Problem z jednym kanałem

  1. #1
    Awatar modeno
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    03-11-2013
    Posty
    132

    Problem z jednym kanałem

    Wczoraj mój mixer Allen&Heath zed 18 po 3 latach zaczął trochę szwankować Po podłączeniu sprzętu na imprezie ...problem nie działa jeden kanał na sumie.Chodzi tylko jeden .Pierwsza myśł kabel ,ale nic nie dało Po kombinacjach podłączyliśmy w wejście aux 1 i 2 i tak graliśmy (nie wiem czy dobre połączenie) Czasu brak więc trzeba było coś zrobić.
    Dzisiaj podłączyłem mixer i to samo .Zauważyłem tylko że jednak gra ten kanał tylko bardzo cicho.Na sali się tego nie dało zauważyć.l
    Po wciśnięciu pfl zaczął pokazywać sygnał na dwóch kanałach .Podłączyłem kolumnę i Q.....a gra.Trochę go pokatowałem i niby wszystko ok.
    Nie wiem co teraz zrobić .Dać do sprawdzenia co tam się dzieje ? Bo trochę to nie pewne .
    2x RCF Art 312 MK3 1x RCF 8003 mixer ALLen &Heath ZEd 18 procesor Tc helicon voicelive touch 2x Shure 58 A klawisz Yamaha PSR s750

  2. #2
    Awatar andrew015
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-11-2013
    Posty
    203
    Zlotów
    1
    A nie wciskało się przypadkiem któregoś przycisku "mute"? I potem zadziałało stereo ?
    Roland G-600/Allen&Heath Zed 22 FX/Shure BLX 24E-SM 58/Shure SM58/T.bone MB85/Shure Prologue 24L/AudioTechnika 2020/AKG WMS 40 PRO2 dual mini/AKG WMS 45 SPORT/Stanton S.300,S-250/Denon DN-D4000/Behringer VMX-200/Behringer DCX 2496/Behringer EX3200 Ultra Pro/Behringer MDX-4600/Zoom Rfx1000/Behringer EP2500/Fidek FPA-10A/EVM CS2122/FBT Jolly 15 Ra/Behringer B1200D/Dimmer Pack Flash/MartinMac300Wash/M-Audio Fast Track -><-

  3. #3
    Awatar modeno
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    03-11-2013
    Posty
    132
    A może tak być ? Obojętnie na którym kanale wcisnąć mute.? Często tak robię żeby mik nie wyciszać
    2x RCF Art 312 MK3 1x RCF 8003 mixer ALLen &Heath ZEd 18 procesor Tc helicon voicelive touch 2x Shure 58 A klawisz Yamaha PSR s750

  4. #4
    Awatar andrew015
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-11-2013
    Posty
    203
    Zlotów
    1
    Niestety to nie cyfra i wszystko jest fizycznie połączone.Ja tak mam w swoim,tylko że mój ma pewnie (dużo) więcej niż 3 lata i konserwacja wszystkich styków bardzo by mu pomogła
    Co ciekawe fadery chodzą bez problemów.
    Roland G-600/Allen&Heath Zed 22 FX/Shure BLX 24E-SM 58/Shure SM58/T.bone MB85/Shure Prologue 24L/AudioTechnika 2020/AKG WMS 40 PRO2 dual mini/AKG WMS 45 SPORT/Stanton S.300,S-250/Denon DN-D4000/Behringer VMX-200/Behringer DCX 2496/Behringer EX3200 Ultra Pro/Behringer MDX-4600/Zoom Rfx1000/Behringer EP2500/Fidek FPA-10A/EVM CS2122/FBT Jolly 15 Ra/Behringer B1200D/Dimmer Pack Flash/MartinMac300Wash/M-Audio Fast Track -><-

  5. #5
    Awatar Mustafa
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    05-02-2010
    Posty
    4 231
    Zlotów
    6
    Nie wykluczone że utleniają się luty na gniazdach a możliwe że zaczynają szwankować wtyki. Też to przerabiałem. Problemem nie był mikser tylko wtyki. Wymieniłem i problem znikł a kable miały nie więcej niż 4 lata i były oryginalne z Thomanna Pierwsza myśl oczywiście że to mikser....... no bo jakże by inaczej. Przecież to Behringer opluwany wszędzie na prawo i lewo. I g..no prawda! Mikser miał 6 lat i żadne gniazdo ani potencjometr nie szwankował. Problemem były niby oryginalne kable, a właściwie wtyki
    Ostatnio edytowane przez Mustafa ; 01-07-2018 o 18:25

  6. #6
    Awatar RafU
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2014
    Posty
    714
    Cytat Mustafa napisał/a: Zobacz posta
    Nie wykluczone że utleniają się luty na gniazdach a możliwe że zaczynają szwankować wtyki. Też to przerabiałem. Problemem nie był mikser tylko wtyki. Wymieniłem i problem znikł a kable miały nie więcej niż 4 lata i były oryginalne z Thomanna Pierwsza myśl oczywiście że to mikser....... no bo jakże by inaczej. Przecież to Behringer opluwany wszędzie na prawo i lewo. I g..no prawda! Mikser miał 6 lat i żadne gniazdo ani potencjometr nie szwankował. Problemem były niby oryginalne kable, a właściwie wtyki
    oryginalne bo z chinskiej dystrybucji thomanna? 🤔

  7. #7
    Awatar Mustafa
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    05-02-2010
    Posty
    4 231
    Zlotów
    6
    Cytat RafU napisał/a: Zobacz posta
    oryginalne bo z chinskiej dystrybucji thomanna? 🤔
    Dokładnie!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •