Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Bezprzewodowy DMX

  1. #1
    Awatar marjo
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    29-01-2017
    Posty
    74

    Question Bezprzewodowy DMX

    Hejka Panowie i Panie,
    Ponieważ rozdzieliłem głowy i pary (wcześniej wisiały na jednej rampie), zamierzam kupić bezprzewodowy dmx.
    Co polecacie? Czy te najtańsze nadajniki / odbiorniki (około 160 zł sztuka) np z Flash-a się sprawdzają?
    Oświetlenie ma pracować na scenie (powiedzmy w promieniu 10m) na weselach czy innych imprezach.

    Z góry dzięki za pomoc

  2. #2
    Awatar RafU
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2014
    Posty
    683
    Te tanie miestety wymagaja podpiecia zasilania, czyli do kazdego odbiornika musisz dopiac zasilacz z próndem

  3. #3
    Awatar marjo
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    29-01-2017
    Posty
    74
    Zasilanie to nie problem, i tak każda głowa, belka czy par potrzebuje prądu.
    Widziałem zasilane bateriami ale nawet 10 godzin może okazać się za krótko.

  4. #4
    Awatar zespol-mm
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    20-01-2010
    Posty
    1 975
    Zlotów
    8
    Eurolite quickdmx wiem że działa... i ludzie nie narzekają ... z droższych adj
    Oświetlenie sceniczne dla Zespołów Muzycznych i DJ/Wodzirejów


    _____________________________________________________________________________________________________________________
    ODWIEDŹ NAS - SHOWROOM - ul. Powstańców Wlkp. 16 - 89-210 Łabiszyn - tel. +48 698 106 964 - info@showdmx.pl

  5. #5
    Awatar marjo
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    29-01-2017
    Posty
    74
    To jeszcze jedno pytanie?
    Czy przy bezprzwodowym systemie dmx stosować terminatory?
    Np jeden nadajnik i trzy odbiorniki (trzy głowy); do każdej głowy terminator?

  6. #6
    Awatar Djswistak
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    15-04-2014
    Posty
    133
    Cytat RafU napisał/a: Zobacz posta
    Te tanie miestety wymagaja podpiecia zasilania, czyli do kazdego odbiornika musisz dopiac zasilacz z próndem
    no właśnie Rafu istnieje alternatywa ?
    2 x QSC K12.2 / 2 x Rcf art 715 / 2 x Mackie SRM 1850 / Pioneer xdj-rx 2 / Denon dn-x1500/ 4 x Eurolite tmh-60 mk2 / Laserworld DS-900 RGB / ADJ Par Pack / Shure GLX-D/SM58www.djswistak.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •