PDA

Zobacz pełną wersję : Czy można wrócić do ustawień fabrycznych equalizera ?



36daniel
24-10-2014, 08:12
Czy jest taka możliwość w audya ? w instrukcji ani słowa o tym, Jeśli nie, to prośba czy ktoś mogłby podać częstotliwości (są tylko cztery), i wartości w opcji ,,Factory" w głownym EQ

bamber71
24-10-2014, 10:00
Mój główny w korgu fabrycznie ma ustawione wszystko na zero.

36daniel
24-10-2014, 15:09
Ketron ma 5 presetów..już wstępnie ustanowionych, Factory,Loud,Warm,Boost,Flat...kupiłem z rozregulowanym EQ. Chciałbym wrócić do pierwotnych ust.

Mustafa
24-10-2014, 17:09
Po mojemu to chyba najprościej przeinstalować system operacyjny w Ketronie ;) ale tu bardziej pomoże Padre.

36daniel
24-10-2014, 23:02
Właśnie wgrałem nowy system 5.0 , pozostały stare ustawienia. Chyba muszę ręcznie ustawić te częstotliwości ,potrzebuje tylko żeby ktoś mi je zczytał z instrumentu

padre
25-10-2014, 19:32
ehhhh
Menu=Equelizer=>wybór presetu=>edit=>default

LOOcek
25-10-2014, 20:47
You can see links before reply

36daniel
27-10-2014, 07:36
Niestety nie drogi padre, to powoduje zmianę na częstotliwości standard a nie fabryczne w , i to w każdym z presetów ustawiane są jednakowe, wiem że tak mnie widzisz ale aż taki ,,głąb" nie jestem...ale dzięki za dobre chęci

padre
27-10-2014, 08:05
niestety tak,
w Audya konfiguracja EQ (zresztą nie tylko EQ) przy starcie instrumentu zaczytywana jest z pliku
Zaczytanie następuje z pliku system\init\EQUALIZER.KFX
W przypadku przywrócenia ustawień do fabrycznych następuje zaczytanie pliku EQUALIZER.KFX z lokalizacji C:\SYSTEM\FACTORY\RELOAD (plik "dziewiczy")
Poza tym kto Ci powiedział że różne presety w konfiguracji default mają mieć różne ustawienia? Właśnie w konfiguracji default mają mieć takie same, czyli wszystko na 0.
Jeżeli tak nie jest tzn, że ktoś podmienił plik EQUALIZER.KFX w C:\SYSTEM\FACTORY\RELOAD
Tyle w temacie
Poza tym widzę że będziesz się starał "coś" tutaj "udowodnić" w związku z czym masz dużą szansę nie uzyskać odpowiedzi na następne swoje pytania

Niestety jesteś głąb a poza tym starasz się być cwaniak a już Ci napisałem że cwaniak i krul jest tylko jeden :D

padre
27-10-2014, 08:18
A i jeszcze jedno
Plik z katalogu init i factory w nowym instrumencie nie są identyczne
Po zmianie i zapisie ustawień startowych ich odzyskanie nie jest możliwe z poziomu instrumentu
jednak jest możliwe z poziomu kompa przez zastąpienie pliku EQUALIZER.KFX jego kopią bezpieczeństwa utworzoną przez instrument w tym samym katalogu

36daniel
27-10-2014, 08:51
Widzę że sprawia ci przyjemność obrażanie, pomogłeś mi wcześniej więc nie będę się wyzlośliwiał, pytałem tylko czy można wrócić do ustawień fabrycznych EQ, w presetach , a default zmienia częstotliwości o które właśnie mi chodzi nie istotne już czy na wartości 0 czy inne... Jestem miły...

padre
27-10-2014, 09:13
nie, nie sprawia mi
tylko jeżeli piszesz że coś nie jest prawdą to albo popieraj to wiedzą i przykładem,
ja Ci odpowiedziałem jak przywraca się ustawienia do fabrycznych po czym twierdzisz że tak nie jest, więc dalej opisałem jaki jest mechanizm działania tej operacji
Robią to tylko dlatego że mialem już na "warsztacie" kilkanaście instrumentów tej marki i to właśnie ten model gdzie właśnie Ci co wiedzieli zawsze lepiej później płakali żeby jakoś ich poratować bo wiedzieli lepiej ale teraz to już nie wiedzą co się stało ale nie działa
w sumie może masz rację lepiej nie będę się odzywał bo chociaż Ci tego nie życzę z takim podejściem pewnie prędzej czy później będę miał możliwość poprawiania tego o czym lepiej wiedziałeś ;) tylko już za pieniążki a Twoim wypadku z przyjemnością pomnożę stawkę co najmniej razy 4

padre
27-10-2014, 09:22
a i dla jasności
nie wiem wszystkiego o tym instrumencie ale wiem dużo
jak czegoś nie wiem to nie piszę bzdetów że mi się wydaje żeby nie wprowadzić kogoś w błąd i żeby nie narobił sobie przez to kłopotów
tym kończę dyskusję z Tobą w tym i w innych tematach

36daniel
27-10-2014, 10:26
Napisałem tylko że to co ty napisałeś za pierwszym razem nie przywraca w moim przypadku ustawień fabr. Tyle i tylko tyle ,resztę sobie dobudowałeś,. Mało tego , chciałem być miły i podziękowałem. Nie twierdzę ne ze wiesz nic o tym instrumencie, ja nie znam się na programowaniu instr.,bo jestem muzykiem a nie programistą. Dlatego pytam o pewne sprawy. Źle to odebrałeś i tyle

36daniel
27-10-2014, 10:29
Napisz tylko jeśli z poziomu instr się tego nie da ,to z komp, jaki plik konkretnie podmienić z innym żeby zresetować EQ ?