PDA

Zobacz pełną wersję : Problem po zrobieniu kopi dysku, brak audiodrum



angol
16-07-2015, 15:38
Witam, szukam pomocy u osób które ma ją audye i być może przechodziły proces wykonania kopi audya. Niespodzianka jaka mnie spotkała wynika prawdopodobnie z jakiegoś błędu podczas całego procesu jakim jest wykonanie kopi na wyjętym dysku z instrumentu.
Postanowiłem zrobić kopię gdyż dało się usłyszeć dosyć głośne stukanie pracy dysku więc pomyślałem dobrze by było mieć kopię całości puki jeszcze dysk pracuje w miarę normalnie. Kupiłem dysk Seagate parametrami identyczny jaki jest montowany w instrumencie. Cała procedura kopiowania była bezbłędna i dosyć szybka z racji tej że nie robiłem tego z poziomu audya tylko za pomocą adaptera do którego podpiąłem dysk z audya i po USB na laptopa programem Total Commander zrobiłem kopię. Po całej operacji ponownie zamontowałem dysk, instrument uruchomił się bez problemu lecz zauważyłem że brakuje w nim kilkunastu styli tych z kropką oraz audiodrum. Dziwna sprawa gdyż nic nie usuwałem z dysku, identyczna sytuacja jest na dysku na którym jest kopia tam też brakuje tych styli, kopie wykonane 1/1. Chciałem dograć ponownie style wraz z audiorum z Pendriva które zakupiłem lecz system audya nie widzi plików które są na pendrivach. Po skopiowaniu zawartości pendriva na dysk i próbie instalacji wykazu błąd. W folderze audiordum mam 399 plików, w folderze Factory Style, plików jest 667, pierwszy to &8_BEAT_BRUSH, wszystkich ze znaczkiem zaczynających się od & jest 47 i to są te brakujące style, które nie są widoczne z poziomu wyboru styli a jedynie z poziomu "menadżera dysku".
Jak wybrnąć z tej sytuacji ? co jest powodem tego że audya nie widzi tych styli mimo iż są obecne na dysku ? czy wystarczy dograć audiodrum. Może byłby ktoś gotów pomóc wysyłając skopiowane od siebie audiodrum.

padre
17-07-2015, 09:14
przeładuj plik alltabs.tab na ten You can see links before reply
skopiuj go na dysk audya po czym z poziomu instrumentu najedź na niego i naciśnij enter
Style z kropką i tak nie będą działały po zmianie HDD bo parowane są z dyskiem (tak samo jak pendrive z którego je zainstalowałeś) i odblokowywane w momencie instalacji z pena
Niestety pen jest sparowany z poprzednim dyskiem. Musisz skontaktować się z Fxmusic żeby Ci go zresetowali ;)

angol
17-07-2015, 17:05
Dziękuje padre ....
Zastanawia mnie w takim razie to jak można zrobić taką kopię całości ? na niebieskim forum piszą że robią takie kopie. Faktem jest że udało mi się zrobić taką kopię dysku z tym że tak jak pisałem wcześniej brakuje styli z kropką. O tym że pendriv jest parowany z dyskiem wiedziałem już wcześniej.

HEINEKEN
17-07-2015, 18:52
Da sie. Pobierasz plik, odpalasz go z pendriva, instrument mieli i robi sobie backup, następnie podłączasz instrument pod kompa i zgrywasz cały nowy folder z backupem. Finito. Żadnego wyciągania dysku


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

padre
20-07-2015, 09:34
Dziękuje padre ....
Zastanawia mnie w takim razie to jak można zrobić taką kopię całości ? na niebieskim forum piszą że robią takie kopie. Faktem jest że udało mi się zrobić taką kopię dysku z tym że tak jak pisałem wcześniej brakuje styli z kropką. O tym że pendriv jest parowany z dyskiem wiedziałem już wcześniej.
ale Ty zrobiłeś kopię całości przecież....
później musiałeś przeładować niewłaściwy plik alltabs
te pliki są fizycznie na dysku ale informacja o nich nie jest umieszczona we flash