PDA

Zobacz pełną wersję : Gretsch G2622T Streamliner Center Block TG



Markus49
18-07-2017, 21:13
Cześć :)

Właśnie kupiłem wiosło You can see links before reply proszę o doradztwo jaki efekt/multiefekt do tej gitary dołożyć. W zespole mam gitar fender strato zapiętą na BOSS GT-100 świetnie to śmiga. Chcieliśmy dorzucić dodatkowo gitarę GRETSCH aby urozmaicić sobie życie. Pod GT100 raczej dwóch gitar nie zapnę, więc muszę coś sensownego i niedrogiego dokupić. Liczę na wasze doświadczenie i czekam na propozycje :)

Pozdrawiam Marek :)

dcg
18-07-2017, 21:25
Coś z Line 6

Markus49
19-07-2017, 11:35
Coś z Line 6

Line 6 to kwota od około 4tyś w górę :(

Coś znacznie tańszego, nie musi być multiefekt taki już posiadam do strato. Do tej gitarki fajne brzmienie bluesowe by się przydało plus jakiś przester i tyle. Może jakiś kostki?

Markus49
19-07-2017, 23:28
Znalazłem Line 6 M5 tylko nie wiem czy będzie odpowiedni dla tego wiosła.

adamus112
20-07-2017, 11:17
Są takie switche A/B, do których podłączasz dwie gitary i przełączysz między nimi. Oczywiście z tego switcha wchodzisz kablem w Gt100.
M5, to chyba same efekty, bez preampu i symulacji kolumn, które są oczywiście Gt100.
Ja raczej zakupiłbym taki switch i się przełączał, ew. po prostu przepinał gitary. Tym bardziej, że możesz w programach GT ustawić różne korekcje, pod każdą z gitar.
Jeśli nie znajdziesz na allegro, to jest np. firma chaos i na pewno zrobią Ci taki, jaki poprosisz, bo widziałem, że kiedyś sprzedawali takie coś.

Markus49
21-07-2017, 00:27
Są takie switche A/B, do których podłączasz dwie gitary i przełączysz między nimi. Oczywiście z tego switcha wchodzisz kablem w Gt100.
M5, to chyba same efekty, bez preampu i symulacji kolumn, które są oczywiście Gt100.
Ja raczej zakupiłbym taki switch i się przełączał, ew. po prostu przepinał gitary. Tym bardziej, że możesz w programach GT ustawić różne korekcje, pod każdą z gitar.
Jeśli nie znajdziesz na allegro, to jest np. firma chaos i na pewno zrobią Ci taki, jaki poprosisz, bo widziałem, że kiedyś sprzedawali takie coś.
No i konkretna odpowiedź :)

Będę szukał na necie. Gdyby ktoś jednak znalazł coś takowego to będę wdzięczny za linka ;) Przepinanie gitar to była by masakra. Mój gitarnik ma jeszcze dwa saksy i jakbym mu powiedział, że jeszcze ma sobie gitary przepinać między utworami to by mnie wyklął ;)

Dziasiaj na wesółko jedzie z nami stary piec fendera aby sprawdzić wiosło jednak na przyszłość i to chyba niedaleką trzeba szukać konkretnego rozwiązania.

Markus49
21-07-2017, 00:28
Są takie switche A/B, do których podłączasz dwie gitary i przełączysz między nimi. Oczywiście z tego switcha wchodzisz kablem w Gt100.
M5, to chyba same efekty, bez preampu i symulacji kolumn, które są oczywiście Gt100.
Ja raczej zakupiłbym taki switch i się przełączał, ew. po prostu przepinał gitary. Tym bardziej, że możesz w programach GT ustawić różne korekcje, pod każdą z gitar.
Jeśli nie znajdziesz na allegro, to jest np. firma chaos i na pewno zrobią Ci taki, jaki poprosisz, bo widziałem, że kiedyś sprzedawali takie coś.
No i konkretna odpowiedź :)

Będę szukał na necie. Gdyby ktoś jednak znalazł coś takowego to będę wdzięczny za linka ;) Przepinanie gitar to była by masakra. Mój gitarnik ma jeszcze dwa saksy i jakbym mu powiedział, że jeszcze ma sobie gitary przepinać między utworami to by mnie wyklął ;)

Dzisiaj na wesółko jedzie z nami stary piec fendera aby sprawdzić wiosło jednak na przyszłość i to chyba niedaleką trzeba szukać konkretnego rozwiązania.

adamus112
21-07-2017, 19:18
Proszę You can see links before reply

Markus49
23-07-2017, 15:52
Już kupione ;)

Dzięki!